Trg kralja Tomislava 6 23251 Kolan, Otok Pag, Hrvatska | Tel. +385 (0)23 698-008 | Kontakti
Unesite pojam i započnite pretragu

Temeljem članka 11. Zakona o pravu na pristup informacijama (“Narodne novine” broj 25/13, 85/15 i 69/22) tijela državne uprave, druga državna tijela, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i pravne osobe s javnim ovlastima dužne su provoditi savjetovanje s javnošću pri donošenju općih akata odnosno drugih strateških ili planskih dokumenta kad se njima utječe na interese građana i pravnih osoba. Savjetovanje se provodi u trajanju od 30 dana.

 

Na sjednici Općinskog vijeća održanoj dana 28. listopada 2022. godine donesena je Odluka o općinskim porezima Općine Kolan („Službeni glasnik Općine Kolan“, broj: 14/22), uz napomenu da se visina poreza kuće za odmor nije mijenjala od 01. listopada 2010. godine.

Člankom 26. Zakona o lokalnim porezima propisano je da se porez na kuće za odmor plaća od 0,60 do 5,00 eura/m2 korisne površine kuće za odmor.

Do izmjena Zakona o lokalnim porezima porez na kuće za odmor je iznosio 15,00 kuna po m2 površine.

Ovom odlukom predlaže se povećati porez na kuće za odmor na 5,00 eura/m2 korisne površine kuće za odmor na području naselja Mandre i Kolanjski Gajac, te 4,00 eura/m2 na području naselja Kolan.

Člankom 42. stavak 2. Zakona o lokalnim porezima propisano je da se odluka predstavničkog tijela jedinice lokalne samouprave može mijenjati najkasnije do 15. prosinca tekuće godine te da stupa na snagu 1. siječnja iduće godine.

U prilogu Vam donosimo Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama odluke o porezima te Vas pozivamo da sudjelujete u ovom savjetovanju svojim komentarima, primjedbama i prijedlozima koje podnosite na priloženom obrascu za sudjelovanje.

Za sve dodatne upite možete se obratiti pisanim putem na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poštom na adresu Općine Kolan, Trg kralja Tomislava 6, 23251 Kolan.

Savjetovanje ostaje otvorenim do 16. studenog 2023. godine.

  • Odluka o Općinskim porezima od 28. listopada 2022. godine - pogledaj dokument
  • Prijedlog Odluke o I. izmjenama Odluke o općinskim porezima Općine Kolan - pogledaj dokument
  • Obrazac za sudjelovanje u savjetovanju - pogledaj dokument
  • Izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnošću - Odluka o I. izmjenama o općinskim porezima Općine Kolan - pogledaj dokument