Trg kralja Tomislava 6 23251 Kolan, Otok Pag, Hrvatska | Tel. +385 (0)23 698-008 | Kontakti
Unesite pojam i započnite pretragu

U Kolanu i Mandrama održana je manifestacija pod nazivom 3. noć Občine Starše na kojoj je sudjelovalo oko dvije stotine mještana Starša, mještani Kolana, Mandri i Kolanjskog Gajca te turisti.

Suradnja između Občine Starše u Sloveniji i Općine Kolan započela je u srpnju prije tri godine nakon što su Bojan Kirbiš, župan Občine Starše i Josip Zubović, načelnik Općine Kolan potpisali Povelju o prijateljstvu.

Ove godine program 3. noći Općine Starše trajao je dva dana, 27. i 28. srpnja.

Svi su naši gosti bili smješteni u Kolanu, Mandrima i kampu Sv. Duh.

U subotu, 27. pri dolasku gostiju u Kolan, dočekani su s ručkom u konobi Beledvir u Kolanu. U večernjim satima, održana je 2. noć folklora. Razigrani program u kojem su članovi KUD-a Franc Ilec ize Loka-Rošnje i KD Ivan Lončarič iz Trniče pokazali svu raskoš narodne nošnje i bogatstvo plesa i pjesme. Folklorna skupina KUD-a Franc Ilec Loka – Rošnja izvela je slovenski narodni običaj izrade kruha pokazujući recept za kruh kroz mimiku i ples. Izvođači slovenskih narodnih pjesama i tamburaška skupina KD Ivan Lončarič također su izveli nekoliko pjesama.

U svemu tome nadopunjavali su ih članovi KUD-a Bartul Kašić iz Kolana pismom nakanat i tancem mladih plesača uz pratnju Ivana Barišića na mišnicama.

starse2Bila je to lijepa večer koja se je nastavila večerom za sve goste koju su dijelili uposlenici DVD Kolan i TZO Kolan.

U nedjelju, 28. naši gosti su sudjelovali u programu 3. noći Občine Starše u Mandrama. Ujutro je posađena mladica stabla lipe kod poslovnog centra u Mandrama, koja je ujedno poklon prijatelja iz Općine Starše. Glavni dio programa održan je u nedjelju navečer, na prostoru ispred crkve u Mandrama gdje su nastupili KUD Franc Ilec Loka Rošnja, ženska klapa Kolanjke, mladi plesači KUD-a Bartul Kašić, tamburaška skupina KD Ivan Lončarić, nonet PGD Zlatoličje te grupa Baroni. Naši gosti iz Slovenije došli su s velikom količinom hrane, kobasica, suhomesnatih proizvoda te su pripremili razne specijalitete i slastice.

starse3Stoga se ovim putem zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u pripremi i organizaciji 3. Noći Općine Starše u Općini Kolan.

3. noć Občine Starše u Općini Kolan organizirali su Općina Kolan i Turistička zajednica Općine Kolan.

Više fotografija pogledajte na Facebook profilu Općine Kolan (kliknite ovdje).