Trg kralja Tomislava 6 23251 Kolan, Otok Pag, Hrvatska | Tel. +385 (0)23 698-008 | Kontakti
Unesite pojam i započnite pretragu

150127 F HF287 010Poštovani žitelji Općine Kolan,
Ovim putem vas obavještavam da Ljekarne Butković današnjim datumom (30.studenog) zauvijek zatvaraju vrata svojih prostorija u Mandrama.
Subvencioniranje ljekarne je bila tema više puta na sjednicama Općinskog vijeća. Na 10. sjednici na kojoj je prisustvovao i vlasnik ljekarne te usmeno objasnio svoj status i predao bilancu poslovanja te usmeno zatražio subvencioniranje ljekarne obzirom na gubitak koji bilježi svake godine, Općinsko vijeće je donijelo zaključak da se zahtjev dostavi pismenim putem nakon čega će se sazvati hitna sjednica.
Pismeni zahtjev je dostavljen, no sjednica nije sazvana. Nažalost, rezultat toga je zatvaranje ljekarne.
Dio vijećnika na čelu sa predsjednikom vijeća je zanemarilo činjenicu da u Općini Kolan imamo i starije stanovništvo koje nema mogućnost odlaska po lijekove u Novalju i Pag te da u sezoni na području Mandri boravi oko 10 000 gostiju. Samim time ljekarna je ponuda ne samo domicilnom stanovništvu već i nemalom broju ljudi koji ljetuju na području Općine. Gubitak ljekarne je veliki udarac na standard naše Općine. Nakon tri godine Općina Kolan gubi ljekarnu koja je bila temelj za dobivanje liječničkog tima na našem području.


Načelnik Općine Kolan Marin Pernjak

 

Pogledaj kompletnu objavu