Trg kralja Tomislava 6 23251 Kolan, Otok Pag, Hrvatska | Tel. +385 (0)23 698-008 | Kontakti
Unesite pojam i započnite pretragu

Ovim putem obavještavamo vlasnike pasa i drugih kućnih ljubimaca kako je sukladno Zakonu o zaštiti životinja, od travnja ove godine na snazi „Odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama“ kojom su propisane obveze vlasnika kućnih ljubimaca. (objava – Službeni Glasnik Općine Kolan broj 5/2018)


Posebno naglašavamo OBVEZU MIKROČIPIRANJA SVIH PASA propisanu čl.45. Zakona o veterinarstvu i UVJETE DRŽANJA KUĆNIH LJUBIMACA I IZVOĐENJA NA JAVNE POVRŠINE koje su propisane gore navedenom općinskom Odlukom i to člancima 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11. i 12. Navedena Odluka je u privitku.

Molimo vlasnike kućnih ljubimaca, a posebno vlasnike pasa da pročitaju odredbe Odluke i informiraju se o svojim obvezama te da u što kraćem roku postupe sukladno propisanim odredbama. Napominjemo kako će se postupanje protivno Odluci sancionirati, a vlasnici nečipiranih pasa biti upućeni na postupanje Veterinarskoj inspekciji.