Trg kralja Tomislava 6 23251 Kolan, Otok Pag, Hrvatska | Tel. +385 (0)23 698-008 | Kontakti
Unesite pojam i započnite pretragu

Predmet ovog Javnog poziva je dodjela oznake „Hrvatski otočni proizvod“ na temelju podnesenog zahtjeva za otočni proizvod koji udovoljava uvjetima i kriterijima utvrđenim Pravilnikom o provedbi Programa »Hrvatski otočni proizvod u vezi s djelokrugom, brojem članova i sastavom stručnih povjerenstava za dodjelu oznake »Hrvatski otočni proizvod, načinu vođenja evidencije subjekata kojima je dodijeljena oznaka »Hrvatski otočni proizvod i načinu provođenja kontrole nad korištenjem oznake »Hrvatski otočni proizvod ("Narodne novine" br. 139/2021) i Javnim pozivom.



Ministarstvo dodjeljuje oznaku »Hrvatski otočni proizvod otočnim proizvodima i nematerijalnom dobru u svrhu očuvanja otočne tradicije i identiteta u skladu s Programom „Hrvatski otočni proizvod“
Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ otvoren je do 04. listopada 2022. godine.
O podnesenom zahtjevu za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ Ministarstvo donosi rješenje u upravnom postupku na temelju prijedloga stručnog povjerenstva. Otočnom subjektu rješenje o dodjeli oznake „Hrvatski otočni proizvod“ izdaje se na rok od pet godina.
Dokumentaciju za prijavu možete preuzeti OVDJE

Općina Kolan