Trg kralja Tomislava 6 23251 Kolan, Otok Pag, Hrvatska | Tel. +385 (0)23 698-008 | Kontakti
Unesite pojam i započnite pretragu

Temeljem članka 11. Zakona o pravu na pristup informacijama (“Narodne novine” broj: 25/13 i 85/15) tijela državne uprave, druga državna tijela, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i pravne osobe s javnim ovlastima dužne su provoditi savjetovanje s javnošću pri donošenju općih akata odnosno drugih strateških ili planskih dokumenta kad se njima utječe na interese građana i pravnih osoba.


Člankom 66. st. 4. Zakona o gospodarenju otpadom („Narodne novine“, broj: 84/21) propisano je da se o Odluci o pružanju javne usluge provodi prethodno savjetovanje s zainteresiranom javnošću u trajanju od najmanje 30 dana.

Ovom Odlukom utvrđuju se način i uvjeti pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Općine Kolan putem spremnika od pojedinog korisnika te prijevoza i predaje tog otpada ovlaštenoj osobi za obradu otpada.
Javna usluga je usluga od općeg interesa i podrazumijeva usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada, biootpada, reciklabilnog komunalnog otpada, jednom godišnje glomaznog otpada na lokaciji obračunskog mjesta korisnika, preuzimanja otpada u reciklažnom dvorištu te prijevoza i predaje otpada ovlaštenoj osobi – zbrinjavatelju/oporabitelju otpada.
U prilogu Vam donosimo Prijedlog Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Općine Kolan te Vas pozivamo da sudjelujete u ovom savjetovanju svojim komentarima, primjedbama i prijedlozima koje podnosite na priloženom obrascu za sudjelovanje u E-savjetovanju.


Za sve dodatne upite možete se obratiti pisanim putem na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na adresu Općine Kolan, Trg kralja Tomislava 6, 23251 Kolan.

Savjetovanje ostaje otvorenim do 23. siječnja 2022. godine.

  • Obrazac sadržaja dokumenta za savjetovanje - pogledaj / preuzmi
  • Nacrt odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Općine Kolan - pogledaj / preuzmi

  •  Izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnošću - pogledaj dokument