Trg kralja Tomislava 6 23251 Kolan, Otok Pag, Hrvatska | Tel. +385 (0)23 698-008 | Kontakti
Unesite pojam i započnite pretragu

Ministar Oleg Butković potpisao ugovor za sanaciju obale u Mandrama vrijedan 962 tisuće kuna

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je u ponedjeljak, 16. travnja 2018., sa suradnicima boravio u radnom posjetu Zadarskoj županiji.
Tom je prigodom, u Tkonu na otoku Pašmanu, ministar Butković s Tomislavom Petricom, ravnateljem Središnje agencije za financiranje programa i projekata EU, i Davorom Škibolom, ravnateljem Županijske lučke uprave Zadar potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava EU za izgradnju trajektne luke Tkon u iznosu od 32.591.045 kuna.


Na prigodnoj svečanosti u Škraping centru u Tkonu nazočio je i Marin Pernjak, načelnik Općine Kolan.
Naime, nakon potpisa Ugovora za Tkon, ministar Oleg Butković je s Davorom Škibolom potpisao i četiri sporazuma, a kojim je dodijeljeno ukupno 8 milijuna kuna i to za projekte: sanacija dijela obale u luci Mandre u Općini Kolan, sanacija glavnog gata i operativne obale u luci Turanj u Općni Sv. Filip i Jakov, te rekonstrukcija obalnog zida luke Petrčane koja administrativno pripada Gradu Zadru.
- Kad je riječ o izvođenju građevinskih radova na sanaciji dijela obale u luci Mandre završena je javna nabava, natječaj za izvođenje pomorskih građevinskih radova u iznosu od 962 tisuće kuna, odnosno 770 tisuća kuna bez PDV-a, kazao je Marin Pernjak.
Natječaj je provela Županijska lučka uprava Zadar, u tijeku je odabir najpovoljnijeg ponuditelja, izvođača radova.